Зафето: На пролет ще гоним 8-ото място в „А” група

„Ако успеем да вземем набелязаните футболисти ще играем еднакво добре вътре и вън”, категоричен е треньорът на Черно море

Старши треньорът на Черно море Адалберт Зафиров разкри пред Varnautre.bg какви цели ще гонят моряците през втория полусезон. Наставникът бе категоричен, че ако в началото на зимната подготовка на Тича пристигнат набелязаните футболисти, феновете ще бъдат доволни от играта на своите любимци, както на Тича, така и далеч от Варна.

„Предвид слабото ни представяне през есента, няма как да имаме големи амбиции за този сезон. През пролетта ще гоним 8-о място, това ни е и целта за втория сезон. Ако успеем да привлечен тези футболисти, които желаем, това няма да е проблем”, смята Зафето.

Той сподели още, че искa Черно море да играе красив футбол, който да радва феновете и самия него. „Откакто пристигнах в Черно море се опитвам да накарам футболистите да изнасят топката, по земя с много пасове, без да я изритват напред. В някой мачове се получаваше в други не. Ще играем с атаки по фланговете, за това ни трябват силни крила. Искам да играем офанзивен футбол, бековете и дори централните защитниците да се включват в атака. Ще търсим динамиката в играта, която да радва феновете и мен самия. Това ще стане с новите футболисти."

"Ще вземем само играчи, които ще ни свършат работа. Сами виждате, че Черно море играе различен футбол на Тича и далеч от Варна. Вътре сме агресивни, а вън - плахи. След като направим селекцията това ще се промени. Ще вземем футболисти, които ще играят еднакво добре вън и вътре. Успеем ли да направим селекцията, която сме планирали, ще има много радостни моменти за феновете на Черно море през пролетта”, категоричен е треньорът на Черно море Адалберт Зафиров.