Григор Димитров е спортист №1 на сдружението Черно море

Спорт

15-12-2012, 09:04

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Лекоатлетката Ваня Стамболова е втора в анкетата

Топтенисистът ни Григор Димитров е обявен за спортист №1 на варненското сдружение ССК Черно море.

Гришо завоюва високото отличие заради картотеката си в Черно море – Елит. Той е участник в олимпиадата и Купа Дейвис, трети на мондиала в Пърт, а в момента заема позиция №48 в световната ранглиста. Негов треньор е Димитър Господинов.

Лекоатлетката Ваня Стамболова е втора в анкетата. Въпреки олимпийското си фиаско (падане на първото препятствие в квалификацията) тя има финал на мондиала, злато и сребро от Балканиадата.

Щангистът Стоян Енев е бронзов в класацията на сдружението. Той е 3-ти на европейското със злато в движението изтласкване. Става шампион на страната под ръководството на Живко Томов.

Следват: Владимир Урумов (тежка атлетика), Велислав Вълчев (спортна гимнастика), Йоана Тодорова (гребане), Душко Благовестов (бокс), Александър Оводовски (ветроходство), Александър Янев (баскетбол) и Силвия Иванова (модерен петобой).

Клубът по водна топка Черно море 1948 стана №1 в колективните спортове със спечелената Купа България. В индивидуалните дисциплини №1 са гимнастиците на Интерком груп – Черноморски юнак, които спечелиха всички титли в страната.