Добър човек: Рада Николова

Мисия Варна

14-12-2012, 00:14

Автор:

Личен списък на Мариан Желев

Всичко от Автора

В деня, в който тази година започна Рождественският пост Мариан Желев сложи началото на своя личен списък с добри хора. От 15 ноември досега той старателно и ежедневно го попълва. Може би ще приключи на Коледа. Но може и да не успее да се побере в тази бройка. Зрънцата доброта Мариан пръсна из Фейсбук. Заради неговата преходност решихме да ги събреме тук - при другите му прекрасни текстове, писани за varna.utre.bg.


Ревностните християни вярват, че в дните преди Рождество "човек пости с очи и уши, с ръце и нозе, с ум и сърце! Като постим телесно, нека постим и духовно; нека се украсяваме с милосърдие, кротост, смирение, примиряване с враговете, с милост към всички наши ближни". Всеки от вас има свой списък с добри хора. Дай, Боже, той да се попълва всеки ден. Всеки от вас може да сподели своето зрънце доброта. Мариан няма да се разсърди!

 

Рада Николова вероятно няма да разбере, че с нея започвам моя личен списък с добри хора. И не е толкова важно. Сигурен съм, че би се усмихнала на идеята ми. 

Рада Николова е директор на ЦДГ Гълъбче - Варна. Вече второ дете й поверявам. И всеки родител, разчитащ на грижите й като ръководител на Детска градина, може да е спокоен. Рядко внимателен и отговорен човек е. Също така е отворена за нови, положителни идеи - неслучйно, когато е в кабинета си, ключовете й стоят отвън на вратата. По всяко време можете да поговорите с нея: за планина, за изкуство и за деца, разбира се. Лично с очите си видях и продължавам да виждам какво прави в работата си и какво е отношението й към децата изобщо. Рада Николова може да надскочи способностите си. И го прави с онази лекота на одухотворен човек. Ако искате, без задължително да имате дете в нейната градина, просто наобиколете сградата. Няма начин да не се впечатлите от работата на стопанката. А ако надникнете в сърцето й, няма да искате да си тръгнете скоро от там. Така става при добрите хора.