Деца ви подават коледно чудо - не ги подминавайте

Животът

13-12-2012, 09:55

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Доброволците от PTPI „Делфините“ продават направени от тях картички, за да помогнат на дома за слепи деца

Ръчно иработени коледни картички ще продават отново доброволците от PTPI „Делфините“. За пета поредна година момчетата и момичетата от неправителствената доброволческа организация организират Коледната си кампания. С парите от картичките те отново ще подкрепят избрана от тях хуманитарна.

Инициативата набира все повече популярност и подкрепа сред гражданите и се радва на големи успехи.
От миналогодишната кампания бяха събрани 12 700лв., с които бяха обновени стая за деца болни от муковисцидоза, стая за игра и стая за деца болни от диабет във варненските болници „Света Анна“ и „Света Марина“.
Коледната кампания през 2012 година има за цел реновирането на всекидневната в училището за незрящи деца "Иван Шишман" във Варна. В това училище се обучават и живеят деца с различни заболявания - слепота, глухота, церебрална парализа и т.н.
Със събраните средства в края на инициативата ще бъде сменен старият изтърбушен диван, ще бъде купен нов телевизор на мястото на отдавна неработещия, ще бъдат осигурени нови компютри, с които децата да се развличат през свободното си време. Делфините ще вложат всичко от себе си, за да направят тази стая едно по-уютно място, което младежите да посещават с удоволствие. Също така ще бъде купена и нова пералня, тъй като тази, с която училището разполагава в момента, е твърда стара и вече не може да бъде поправена.

Кампанията ще се проведе от 15 до 21 Декември, включете се като закупите картичка от щандовете във верига магазини «Пикадили» или в болница «Света Марина» .