Хванат с 5 кила марихуана остава в ареста

Крими

11-12-2012, 13:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

50-годишният мъж беше арестуван през октомври при полицейска акция в село Бенковски след подаден сигнал

Ареста на Пламен Михайлов, разследван за притежание на голямо количество марихуана, предназначена за разпространение и за отглеждане потвърди Апелативният съд във Варна. 

50-годишният мъж беше арестуван през октомври при полицейска акция в село Бенковски след подаден сигнал. Тогава мъжът отказа да пусне полицаите в дома си и се опита да им се противопостави с нож, което наложи да бъде респектиран с оръжие. При последвалия обиск органите на реда иззеха над 5 кг изсушена марихуана и полусуха трева с тегло близо 2,3 кг. Полицаите откриха и 6 растения от рода на конопа, високи около 250 см.

Събраните в хода на разследването доказателства, както и самопризнанията на Михайлов доказват, че той е извършител на двете тежки престъпления, за които е обвинен. Според магистратите Пламен може да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. Основания за това твърдение е фактът, че обвиняемият няма адресна регистрация. 

Мъжът вече е осъждан за незаконно притежание на оръжие. Независимо че е реабилитиран по право, според Апелативния съд демонстрираното при задържането му поведение показва че обвиняемият може да извърши друго престъпление. Според назначената съдебно-медицинска експертиза зравословното състояние на Михайлов позволява той да се лекува в условията на ареста. Определението на съда е окончателно.