Преброиха 15 опасни язовира

Новините

11-12-2012, 06:40

Снимка:

в-к "Стандарт"

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Най-интересното от вестник "Стандарт" на 11 декември

15 от 67 язовира във Варненска област са опасни. Това е показала извършената  проверката , каза зам.-областният управител и контраадмирал от запаса Пламен Манушев. Съоръженията се наблюдават и за състоянието им постоянно се подава информация. Язовир "Цонево" е един от опасните, но се източва чрез изпускателния колектор за напояване, увери той.
Свлачището в Кранево на мястото на стария фар на ВМС все още е активно и се наблюдава постоянно, каза още Манушев. След като движението на земните маси се успокои, ще се предприемат мерки по укрепването му. Заради свлачището в района на дървения мост по пътя за "Златни пясъци" в района на хотел „Ной” тротоарът е пропаднал, цялата земна маса се свлича, но пътят е добре, защото се държи върху бетонни колони. Рисковият участък е обозначен със светеща сигнализация.
Буните в района на Варненския залив са в относително добро състояние, отчете още зам.-областният управител. По-сериозни щети върху тях от миналата тежка зима има само в района на правителствената база в „Евксиноград” и Кранево. Пари за укрепването им ще бъдат заложени най-вероятно в следващия програмен период 2014-2020 година.