Отнемат правата на пияния лекар от Спешното

Крими

09-12-2012, 14:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Онкоболен почина след инжекции от пиян лекар

Досъдебното производство по-нататък ще покаже дали ще се търси наказателна отговорност от лекаря

Дисциплинарна проверка по случая, при който пациент почина, след като лекар в нетрезво състояние му постави инжекции тече в Спешната помощ във Варна. Очаква се медикът да бъде лишен от лекарски права. Това съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, цитирана от БНР. Лекарят ще бъде освободен дисциплинарно от работа, допълни  тя.

Очаква се и съдебно-медицинските експертизи да са готови в съвсем кратък срок. Досъдебното производство по-нататък ще покаже дали ще се търси наказателна отговорност от лекаря. Атанасова очаква Българският лекарски съюз да се самосезира, защото това е третият пореден случай на некомпетентно и недопустимо поведение на лекари в последните няколко седмици.

Продължава проверката и по случай на върнат пациент от болница "Света Ана", при който мъжът е починал в линейката, спряна пред здравното заведение, стана ясно още от думите на здравния министър. Тя посочи, че през седмицата е провела срещи с директори на болници, на която е подчертала, че е недопустимо да се връщат хора, потърсили помощ.