Пак условна за убиеца на Лора

Животът

06-12-2012, 17:56

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мотористът, убил Лора: Карах с 50 км/ч

Според защитата момичето е било блъснато защото е пресичало неправилно, а скоростта на Станчев нямала връзка с настъпването на смъртта

Две години условна присъда получи Деян Станчев, който уби с мотора си 20-годишната Лора, на пешеходна пътека във Варна на 17 юли 2011 г. Това реши днес на последното си заседание Варненският окръжен съд.

Станчев получи две години лишаване от свобода с отложен четиригодишен изпитателен срок. За следващите две години той няма да има и право да шофира моторно превозно средство и трябва да плати  изплати разноските по делото. Днес бяха изслушани експертизите за скоростта и в частност тази, с която се е движил подсъдимият Деян Станчев. Според първата експертиза той е карал със 113 км в час, когато е ударил младата жена на бул. "Осми Приморски полк". Според защитата пък Лора е била блъсната защото е пресичала неправомерно, а скоростта, с която се е движел Станчев нямала връзка с настъпването на смъртта. Подсъдимият Станчев отказа да отговаря на въпроси на журналистите.

Нели Петрова - майката на Лора пък нападна съдебния състав. "За мен съдът е корумпиран и го заявявам съвсем отговорно. Цялото дело беше един цирк във Варненския окръжен съд. Животът на дъщеря ми беше оценен на 2 години условно, просто потвърдиха споразумението. Не смятам, че има съвестни съдии в нашата държава, но ще продължавам да се боря пред Апелативния съд. Надявам се тройната експертиза, която поискахме и тук ни беше отказана, да бъде приета от по-горната инстанция. Надявам се да се докаже вината на един страхлив убиец", заяви тя. Станчев отказа да отговаря на въпроси на журналисти. 

Делото за Лора беше върнато в съда, след като случая стигна до главния прокурор Борис Велчев. Той поиска Върховния касационен съд да го върне за повторно разглеждане. При първото дело в началото на годината Окръжният съд постанови абсолютно същото наказание от 2  години "лишаване от свобода", отложено с 4 години изпитателен срок и 2 години без право на управление на моторно превозно средство.