Трафик: Пътищата мокри, тръгват холандски хайки

Новините

06-12-2012, 07:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Специализирани полицейски проверки по т. нар."холандски" метод ще се правят на 6-ти и 8-ми декември

Мокри са пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област, предупредиха от Областно пътно управление Варна.  Слаб дъжд вали навсякъде. 5 машини обработват пътните настилки. Видимостта е добра. Времето е облачно, със слаб вятър и температури в границите на +1 С° до +3 С°.

От днес започват и масови полицейски проверки по пътищата, съобщиха от КАТ. Най-засилени ще са точно днес и покрай студентския празник 8-ми декември, когато ще се правят и тестове за алкохол и наркотици край хотели е Златни пясъци, Слънчев бряг, Банко, Боровец и в столичния Студентски град. 

Специализираните акции се организират по т. нар." холандски метод". Той се прилага от октомври тази година. Екипи от катаджии, полицаи от криминална и икономическа полиция и митничари проверяват едновременно от пет до 10 леки коли, включително таксита, камиони и автобуси от градския транспорт и междуселищните линии. Освен 6-ти и 8-ми декември, очакваните дни за холандски хайки по пътищата са 21-ви и 28-ми декември.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"