Varnautre.bg доказва точна наука ли е астрологията

Варненският астролог Филип Филипов предсказа земетресенията, а неговият подробен анализ беше публикуван от нас още на 9 ноември. Неговата колежка от Варна, астрологът на националния портал Bulgariautre.bg Елена Пенчева, предвиди родните проблеми със законодателната и съдебната власт, както и кризата в православната църква.

Още на 2 ноември варненският астролог Филип Филипов публикува в специализирана фейсбук група своята прогноза за предстоящото слънчево затъмнение (13-14 ноември) и връзката му с повишаване на сеизмичната активност.

На 9 ноември във Varnautre.bg той подробно анализира случилите се вече потвърждения в световен мащаб в посочените от него райони - Гватемала, Иран и дори у нас, в България.

"Възможно е събитията в Гватемала и Иран да са само предварителни трусове, случващи се преди по-големи около затъмнението. Искрено се надявам това да не е свързано с България, но ако продължават слабите трусове около нас, ще се наложи да призная и тази вероятност", коментира Филипов в допълнително уточнение на собствената си прогноза. И добавя искрения си апел за молитвата и визуализацията на защита към България и всички разумни души по Земята, тъй като според него обединената и съзнателно насочена към хармония и равновесие колективна мисъл, може да компенсира и неутрализира дисхармоничната енергия, излъчвана от Земята и да намали риска за зоните, които обират напрежението към даден момент.

Според прогнозата на варненския астролог друг опасен в сеизмично отношение период са дните около Лунното затъмнение на 28 ноември - 3 дни преди и 7 дни след него. По-слабо опасен, но все пак важен период е наличен и през декември плюс-минус 3 дни около 13.12.2012 г. и добавя:

"Ако трябва да използваме по аналогия цветовата скала за опасни природни бедствия, използвана често в метеорологичните прогнози, излъчвани по телевизиите, периодът 11-21 ноември е с код ОРАНЖЕВО в сеизмичен смисъл. Периодът в края на месец ноември и началото на месец декември също може да се маркира с код ОРАНЖЕВО, а периода 10-16.12.2012 г. би трябвало да има код ЖЪЛТО." 

Вижте подробната му прогноза и анализ тук: Слънчевите затъмнения - предвестници на земетресения и други природни бедствия

Отново на 9 ноември астрологът на националния портал Bulgariautre.bg Елена Пенчева в своята статия Сезонът на затъмненията: 7 ноември-13 декември обяснява на какво се дължи лошата слава на слънчевите и лунните затъмнения, как те насочват хода на събитията и дава практически съвети относно това, как можем да използваме тези моменти и да превърнем негативите им в ефекти за себе си? 

В прогнозата си от 26 ноември Лунно затъмнение в Близнаци: Между доброто и злото, Елена Пенчева  описва подробно не само възможните природни катаклизми, но и (конкретно за България) как проблеми със законодателната и съдебната система могат да "актуализират въпросите за това чии интереси обслужва законът, за да бъдат разкрити тайнствените връзки на взаимодействие между официалната власт и неофициални икономически структури и групировки, както и процеси, осигуряващи комфорт и защита на индивидуални материални интереси. Подчертана е опасността от аварии, проблеми с комуникациите и транспорта, инциденти с взривни вещества и мащабни катастрофи."

Изводите всеки би могъл да си направи сам, а за по-любознателните препоръчваме астрологичната прогноза на Елена Пенчева за 2012-а, в която се споменава дори сривът в религиозната сфера, и по-конкретно в православната църква - Астрологична картина на 2012-а: Краят продължава. Вървим към начало.

Както и изключителния анализ: Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване.

И двамата варненски астролози апелират всички хора, но и учените, и политиците, да се вслушват в астрологичните прогнози.

"Астрологичните прогнози нямат за цел да стресират четящия и да създават паника, а напротив – те би трябвало да провокират разумно и навременно поведение у хората и адекватни управленски решения и действия от държавните органи", споделя целите и надеждите си Филип Филипов.

Ето откъс от статията, публикувана във Varnautre.bg на 9 ноември: Ако се направи систематичен анализ назад във времето в периода 1999-2011 година подобни ситуации, като тази описана чрез настоящото Слънчево затъмнение, в космически смисъл е имало 6 пъти, като в 4-ри от тях (в 2/3 от случаите) е имало силни земетресения с магнитуд в диапазона 6-7 степен по Рихтер в различни места по лицето на Земята (Алжир, Иран, Япония, Индонезия, Филипините и Казахстан).

Астрологичната методология може да покаже опасния в сеизмично отношение времеви период, но за сега не може да предостави с точност данни за географското разположение на едно вероятно земетресение, смята варненецът и добавя: "Ако искаме да прогнозираме точното място на дадено земетресение, трябва да се използват прогностичните методи на сеизмологията, до колкото са налични такива." Той препоръчва на българските учени, работещи в тази област, да бъдат особено внимателни в описания период относно наличието на сеизмичен модел от нарастващи по сила и честота слаби земетресения – те могат да бъдат предвестник на по-силен и опасен за населението земен трус.

Според Филипов, по примера на китайските сеизмолози, които са успели да предвидят голямо и разрушително земетресение през 1975 г. и по този начин са спасили едно-милионен град и вероятно стотици хиляди човешки животи, населението по градовете и селата в България може да се организира в наблюдението на особени феномени в природата и при живите организми. Ако е налично странно поведение при котки, кучета или други домашни любимци, или масови нестандартни реакции при дивите животински видове, то тези явления трябва да бъдат анализирани от сеизмолозите и да се имат пред вид като предупреждения за сериозна сеизмична активност в дадения географски регион, където те се случват.

Екипът на Varnautre.bg , ще продължава да следи за вас работата на Филип Филипов. Съвсем  скоро можете да очаквате серия от статии, посветени на истините и заблудите около митът за 2012 година.