Обявяват кои са най-добрите лекари във Варна

Новините

04-12-2012, 14:24

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Лекари от 13 болници се включиха в анкетата

Кои са най-добрите лекари във Варна става ясно утре, когато Дарик радио ще представи официално резултатите от проучването по темата. 298 специалисти от столицата вече бяха обявени в единствения по рода си проект у нас „Най-добрите лекари в София”, а вчера бяха обявени имената на 129 специалисти от Пловдив.

Имената и координатите на избраните лекари ще бъдат публикувани в специалния сайт на инициативата bestdoctors.bg, както и в приложението „Най-добрите лекари” за iPhone, в които вече са достъпни тези на софийските им колеги.

Целта на кампанията „Кои са най-добрите лекари” не е да се направи класация, а във всяка специалност да бъдат посочени лекарите, получили най-голямо доверие от своите колеги, уточниха от Дарик. Проучването се провежда със сътрудничеството на „Галъп интернешънъл” по уникална американска методология – лекари гласуват за свои колеги от съответната специалност.

Лекарите от 13 болници са се включили в анкетата във Варна  с 500 попълнени коректно анкетни карти. Всяка от тях съдържа един основен въпрос, на който лекарите отговарят, към кого биха насочили за диагностика или лечение в тяхната специалност своите най-близки хора, ако в момента нямат възможност сами да ги прегледат и лекуват.

Общо 243 медици – 129 от Пловдив и 114 от морската ни столица, бяха избрани за най-добри в своята специалност чрез допитване между самите лекари. Отличените варненски специалисти ще станат част от учредената от Дарик „Лекарска лига на България”, в която вече са техните колеги от София и Пловдив.