Божил Колев отново треньор

Спорт

03-12-2012, 20:50

Снимка:

Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Легендарният футболист на Черно море и ЦСКА е начело на отбора на Медицинския университет

Легендарният футболист на ЦСКА и Черно море Божил Колев отново стана треньор. Футболист №1 на Варна за XX век, пое тима на Медицинския университет, научи Varnautre.bg. Отборът е съставен само от студенти от МУ, които вече направиха втора тренировка. Тренировъчният процес се извършва на терена на Техническия университет, два пъти в седмицата.

Студентите в отбора ще ползват специално намаление на семестриалните такси. От новия сезон отборът ще се стартира в „А“ окръжна футболна група, а дотогава са предвидени само тренировки. Очаква се тимът да стартира участие в студентско първенство. Любопитното е, че в тима на МУ има играчи, които в момента играят в първенството на Североизточната "В" група. По непотвърдена информация те ще си изкарат сезона в тимовете си от третия ешелон, а наесен ще играят за новия тим, воден от легендата на ЦСКА и Черно море.

Божил Колев, който е участник на Световното първенство в Германия през 1974 г., е бил помолен да поеме новосъздадения отбор от своя приятел - ректора на Медицинския университет.