Част от феновете на Черно море все още не са простили на Илиян Илиев

Спорт

30-11-2012, 14:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

През 2005 г. Илиев ги обвини, че не подкрепят отбора си, така както привържениците на Спартак (Вн)

В неделя Черно море гостува на Левски в първи мач от 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Част от феновете на „моряците“  боготворят треньора на „сините“ Илиян Илиев, а друга все още не може да му прости това, че той нападна привържениците на Морето. Това казаха за Varnautre.bg фенове, който до ден днешен помнят обидата, която Илиев им нанесе.

След един мач на „Лаута“, тогавашният треньор на Черно море Илиан Илиев афектиран от загубата от „смърфовете“ обвинява феновете, че не си подкрепят отбора, така както го правят привържениците на Спартак (Вн). Това, естествено, предизвика истински скандал. „Въпреки че са изпадащ отбор, съгражданите ни винаги са подкрепяни от 200-300 фенове. И то през целия мач. Нашите запалянковци пък са 20 и на всичко отгоре се мотаят по кафенетата около стадиона. Мястото им е зад пейката на Черно море“, избухна тогава настоящият треньор на Левски.

Това негово изказване е провокирано от това, че през 2005 г. 6-те фена на варненския клуб, дошли да подкрепят Черно море, в гостуващия сектор  в един момент се обръщат с гръб към терена, с което явно демонстрират недоволството си от поредната загубата в Пловдив. Всичко това се вижда и отбелязва в 30-секундния репортаж по Националната телевизия.