Премиерът не хареса столовете на Театъра, червени били

ВИДЕО и СНИМКИ: Ремонтът на Драмата на стойност 4,3 млн. лв. и със златна боя

10-минутна обиколка на ремонтираната сграда на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна направи премиерът Бойко Борисов. При засилени мерки за сигурност влезе министър-председателят в културната институция. Толкова засилени, че дори възрастен мъж си изпроси предупреждение от униформена служителка на полицията. Виждайки Борисов, човекът се провикна, знае ли колко пари е глътнал ремонтът на операта. "Те все са наши пари", измърмори възрастният мъж. Униформената обаче му изсъска да мълчи. "Тихо, иначе....", не довърши тя, забелязвайки присъствието на журналисти до нея. 

Дядото беше спрян навреме и не успя да предизвика премиерския гняв. Ядосаха го обаче новите червени столове в театъра. "Е, пак червени, навсякъде червени слагат", рече Борисов щом ги видя. 

Шефката на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова подмина забележката, но не пропусна да се похвали, че е получила допълнително пари със съдействието на Вежди Рашидов, извън 4,3-те милиона лева, с които ремонтираха Драмата. Допълнителните средства отишли за златна боя.

"Боядисахме орнаментите, за да блестим като звезди и да приличаме на Народния театър в София", каза Димова. "Театърът ви е не по-лош от Народния", отсече Борисов и продължи обиколката. 

Според Димова най-скъпа била новата въртяща се сцена. "Пробвахме я, върти се", докладва тя на премиера.

След края на обиколката Борисов се отправи към Икономическия университет. 

ВИДЕО: Вижте новата ни оркестрина

ВИДЕО: А! Тя се върти!