Драмата осъди свой наемател

Мисия Варна

28-11-2012, 15:57

Снимка:

© Impact Press Group

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Няма решение на втора инстанция за възстановяване на работа на уволнения главен счетоводител Атанас Караперев

Театрално-музикалният продуцентски център във Варна е осъдил свой наемател за почти 20 000 лв. Това съобщиха от ТМПЦ. Повод за съобщението станаха нападките от страна на уволнения счетоводител Атанас Караперев и наемател на едно от заведенията на ТМПЦ Веселин Димитров Маринов. Последният е осъден да заплати на ТМПЦ Варна сумата от 19 564.44 лв, дължима за наем. С цел избягване на дължимото, Маринов е продал всички свои финансови дялове във фирмата "Джей Ем Джи Груп ООД" на 8 ноември 2012 г. на Сунай Мехмед Али, уточняват от културната институция. От там обаче са категорични, че са предприели всички юридически мерки, за да си върнат дължимите суми.

Уволненият главен счетоводител Караперев, който твърди, че е възстановен на работа от съда, всъщност не е. Той беше отстранен дисциплинарно от длъжност като главен счетоводител на 19 март 2012 година, заради нарушения на Закона за счетоводството и разплащания в размер на 43 833,50 лв, осъществени извън правомощията му, в ущърб на ТМПЦ Варна.

Към днешна дата няма обявено решение от Окръжен съд Варна по делото на втора инстанция за възстановяване на лицето на работа, съобщиха от културната институция.