20-годишен студент е загинал в потъналата кола

Мисия Варна

27-11-2012, 14:21

Снимка:

© Varnautre.bg / Орлин Цанев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

СНИМКИ: Извадиха от водата черен "Опел Астра" и тялото на шофьора

Екип на Гражданска защита извади около 10.30 ч. с кран от морето падналия до втора буна лек автомобил "Опел Астра". Колата е черна на цвят и е с варненска регистрация.

Водолази, които от сутринта извършват оглед на дъното, успяха да извадят безжизненото тяло на мъж, вероятно шофьорът на падналия автомобил. По-късно стана ясно, че тялото е на 20-годишен варненец. Съдебно-химическа експертиза ще установи дали има следи от алкохол или наркотични вещества в кръвта на загиналия. Разследващите проверяват и версията, че младежът е бил мъртъв преди колата да падне във водата. Съмнително било, че тялото е било на задната седалка, а не зад волана.

Криминалистите залагат и на самоубийство, макар че засега не е намерено прощално писмо, нито пък близките на младежа са усетили нещо подозрително в поведението му. Момчето е родено през 1992 г. и е било студент втори курс във варненски ВУЗ.

Колата е била на 5 метра дълбочина и на около 200 метра от брега. На буната има спирачен път. 

Както съобщи Varnautre, лек автомобил е паднал в морето до втора буна край Варна. Сигналът за падналия във водите на Черно море автомобил е подаден в 2.45 през нощта. Още в ранните сутрешни часове мястото бе посетено от екип на пожарната, но поради гъстата мъгла, не е установено произшествие.
На същия плаж точно преди 6 години варненският фоторепортер на в. "24 часа" Орлин Цанев откри потънала кола с мъж и жена, загинали в нея. Двамата бяха издирвани повече от година от близките си.  Вижте фоторепортажа на Орлин - този път във Varnautre.bg, и от днешната трагедия.