Подходящият коледен подарък - мисията възможна

Започва коледната шопинг треска

Един месец остава до Коледа. Месец, изпълнен с вълнения, предпразнични трепети и весело настроение. Но освен с положителни емоции, фамилни вечери и червени шапчици, празникът се свързва и с лудо пазаруване, все пак под елхата трябва да има подаръци за всеки.

Но какво да подарим остава въпрос, който се връща всяка година по Kоледа, заедно с украсата и коледните песни. Всички сме получавали подаръци, с които се чудим какво да правим. На много от дамите им подаряват домакински принадлежности и уреди - тенджери, чинии, пасатор и други. Господата пък редовно се "радват" на чорапи, чехли, пижами.

Коледните подаръци не са мисията невъзможна. Важното е да подаряваме неща, които хем ще се харесат на близките ни хора, хем ще им бъдат от ползва, но и да носят една специална коледна нотка. Направете кратък списък с интересите и хобитата на човека, за когото търсите подарък. Разбира се покупката трябва да е съобразена и индивидуалността на човека.

Например, ако вашият близък обича развлекателните игри, може да му купите табла, която да гравирате, така подаръкът ще бъде практичен и специален едновременно. Ако пък е човек на изкуството, то моментално тръгвайте на оглед из галериите и арт магазините. Може и да потърсите услугите на някой художник и да подарите на вашия близък, картина, която е направена специално за него.

Но невинаги познаваме добре човека, на когото ще купуваме подарък. В такъв случай трябва да слушаме много внимателно какво говори той. Много често хората казват какво искат, но поради определени обстоятелства не могат да си го позволят на този етап. Този метод важи и за близките ни. Ако не ви се прави списък, то тогава просто се заслушайте в техните думи, така ще откроите желанията им. И не забравяйте най-важното - коледната картичка с красиво пожелание. Все пак е Коледа!