Депутати искат смъртно наказание

Новините

22-11-2012, 10:28

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Те настояват то да се узакони, така според тях ще намалеят тежките престъпления

Идеята за въвеждане на смъртното наказание лансират независимите депутати Стоян Иванов и Кирил Гумнеров. Те искат то да се узакони, стана ясно в ефира на Нова телевизия. 

"Нека да има смъртно наказание – не само за наркотрафика, а и за много тежки престъпления. Става дума за тежки престъпления с жертви, извършени по особено жесток начин", заяви 

Иванов. Той смята,че обществото и законът на първо място трябва да проявяват съчувствие към жертвите на тези престъпления. "Колко деца умряха заради разпространението на дрога?", попита той.

По думите му фигурирането на смъртно наказание в закона ще е един вид превенция. Организацията се обявява в защита и на притежанието на оръжие, сподели още Иванов. "Сега бандитите имат законно оръжие, докато обикновените хора, ако се сдобият с такова и се наложи да защитят семейството си, попадат в една много ужасна ситуация. Само с ножове ли трябва да се противодейства на престъпниците?", обясни мотивите си Стоян Иванов. Дали народът е готов да подкрепи тези искания или ще му се сторят пресилени, това ще разберем, ако въобще се стигне до официалното им внасяне в парламента от двамата депутати, които се отцепиха от "Атака".