Крият инцидент с хванат в клас ученик с марихуана

Крими

19-11-2012, 19:23

Снимка:

БГНЕС/архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варненски гимназисти започват деня с джойнт

Mомчето е единадесетокласник в професионалната гимназия по дървообработване

Инцидент с хванат ученик с марихуана в джобовете "пропуснаха" да обявят от пресцентъра на варненската полиция. На 15 ноември в 17-годишния Ю.К. са били намерени две дози марихуана на глави, в пакетчета и готови за продажба. Младежът е възпитаник на професионалната гимназия по дървообратотване "Николай Хайтов". Той е бил изведен от клас от служителите на реда, алармираха притеснени родители. Незнайно защо обаче в бюлетина на полицията във Варна няма нито ред за случая. Липсата на информация не би могла да се оправдае с това, че става дума за непълнолетен, защото само преди дни в полицейската сводка бе публикувана информация за 16-годишен ученик, крал велосипеди. 

Момчето с тревата е в 11 клас в училището по дървообработване. Притежанието на наркотични вещества не е първото му провинение. Преди време той е извършил грабеж и се води на отчет в Детска педагогическа стая. 

Директорката на гимназията отказа коментар. "Нищо не мога да кажа, със случая се занимават органите на реда", беше единственото което каза бившата зам.-кметица на "Младост" и понастоящем директор на училището инж. Марийка Георгиева. По думите й нещата били в ръцете на полицията и тя само е била уведомена за случая. От Регионалния инспекторат по образование пък обявиха, че на директорката ще бъде наредено да докладва цялата информация за хванатия с трева ученик. "На директорката е казано да информира инспектората и съответно Министерството на образованието", посочи началникът на РИО-Варна Йорданка Атанасова.