Подземен паркинг вади колите от Морската

Между двата подлеза свързващи "Чайка" с Морската градина може да се направи подземен паркинг.

Така ще има 280 паркоместа за автомобили и 9 за автобуси, твърди архитектски екип направил проучване поръчано от гражданско сдружение "Варна диша".
"Според нас е на оптимално удобното място, защото изходите му са на около 200 метра от Делфинариума и от Зоопарка. В тази отсечка от булеварда няма сериозна денивелация, отделно зелените острови отгоре са само с трева и няма дървета", споделят от сдружението.

Според "Варна диша" сегашното трагично положение е в резултат от натрупването на дългогодишни грешки в управлението на община Варна.

"Ако тези, които ползват Морската за развитие на стопанска дейност са недоволни от управлението на Варна, гражданските сдружения биха ги подкрепили с един вот на недоверие към местната власт. Посетителите на заведенията незаконно използват алеите на градината за достъп, и подпират с автомобилите си разхождащите се пешеходци. Част от привлекателността на града като туристическа дестинация и място за живот страда, когато зелените площи деградират по този начин", твърдят от сдружението и предоставят на управляващите варианта за решаване на автомобилния достъп до Морската градина.