Трафопост в жилищен блок тормози 24 семейства

Новините

19-11-2012, 09:53

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

24 семейства, живеещи в жилищен блок на ул."Райко Жинзифов" 43 са подложени на постаянен физически и психически тормоз, научи Varnautre.bg.

Във вход "В" на сградата има разположен трафопост. От името на живущите е изпратена поредната жалба заради вибрациите и шума от съоръжението. 
"Веднага след строежа се появи вода и беше циментиран пода с бетон. Мястото остана малко и ръководните органи сложиха гума под трафопоста. Започнахме да правим постоянни оплаквания до бившото ХЕИ, и НЕК. Бяха извършени замервания и установен шум над 30 децибела. ХЕИ и вече РИОКОЗ даваха препоръки за изместване на трафопоста, но той остана да работи и до сега. По всяко време се усещат вибрации и шум. Точно над трафопоста живее възрастен мъж, а над него е детска стая", пишат семействата в жалбата до Община Варна. Те разказват, че през това лято от Е.ОН вместо да го махнат трафопоста, просто са го ремонтирали. "Ние живеем над една бомба, която всеки момент може да ни унищожи. Трябва ли да се случи нещо такова, за да ни бъде обърнато внимание? Вече не молим, настояваме незабавно да се премести това опасно за живущите съоръжение. Той е от 1963 година и е много опасен", казват още потърпевшите. 
Единственото действие от страна на Общината до сега е да поискат от "Енерго-про Мрежи" АД да бъде извършена проверка и замервания за нивата на шум и вибрации във вградения трафопост. До момента няма отговор дали такава е извършена.