"Градски транспорт" купува 2,8 млн. литра гориво без обществена поръчка

По предложение на председателя на борда Свилен Камбуров, се взема решение изпълнителният директор да осъществи контакт с борсов посредник "Радон" ЕООД и да сключи договор с него

Покупката на 2,8 млн. литра гориво без да пуска обществена поръчка е одобрил Съвета на директорите на общинското дружество "Градски транспорт", научи Varnautre.bgНа 28 май тази година по предложение на председателя на борда Свилен Камбуров, Съветът на директорите упълномощава изпълнителния директор да прекрати пусната обществена поръчка за доставка на дизелово гориво. На същото заседание е взето решение да се прекрати и договора на "Градски транспорт" с фирма "Анива", която до този момент е борсов посредник на общинския превозвач за доставка на горива. Мотивът е, че договорът е неизгоден за "Градски транспорт" и за това поръчката се сваля от Софийската стокова борса. Така Съветът на директорите гласува процедура на договаряне без обявление за доставка на гориво за нуждите на "Градски транспорт". Новият договор влиза в сила от 25 август и е със срок на действие една година, става ясно от протокол от заседание на Съвета на директорите на "Градски транспорт". 

Отново по предложение на Камбуров, който за местния вот беше част от листата на общинския съветник Добромир Джиков и не крие близките си отношения с него, се взема решение изпълнителният директор да осъществи контакт с борсов посредник "Радон" ЕООД и да сключи договор с него. От протокол на Държавната комисия по стоковите борси и тържища от 7 март тази година става ясно, че акредитиран от "Радон" да осъществява брокерска дейност на Пловдивската стокова борса е Веселин Моров. Именно с него трябва да се  свържат от "Градски транспорт". Моров от своя страна е прокурист в "НАБА-Инвест" АД, показва проверка в Търговския регистър. Според протокол от заседание на Общото събрание от 2010 година на "НАБА-Инвест" сред подписите на акционерите стои и този на адвокат Бранимир Балачев.