Черно море с нулево равенство срещу ЦСКА

Спорт

10-11-2012, 15:55

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Зафето и Черно море спънаха "червените" към третото място с 0:0

ЦСКА отново не успя да победи Черно море на неговия "Тича" и двата отбора завършиха наравно 0:0 в дербито на 12-ия кръг от "А" група. Този стадион е непревземаема крепост за "червените" от 2008 г., когато победиха с 2:0 с голове на бразилеца Неи. Днес хората на Стойчо Младенов не направиха силен мач, а техният кадър Адалберт Зафиров ги спъна по пътя им към третото място в класирането. Вече четири години ЦСКА не само, че няма победа на "Тича", но дори не вкарва гол.

Срещата започна с атака на армейците, но изстрелът на Нджонго Присо бе твърде неточен. В 4-ата минута Георги Божилов стреля силно по диагонал, но топката излезе в аут. Десет минути по-късно добра атака на моряците завърши с центриране на Божилов към Георги Илиев. Капитанът на Черно море опита да вкара със странична ножица, но не уцели вратата. Именно тук приключиха атаките на варненци, които до края на сблъсъка заложиха предимно на защита и рядко стигаха до наказателното поле на гостите.
В 15-ата минута дойде и първото голово положение в мача. Платини, който до последно беше под въпрос за този двубой, но в крайна сметка излезе титуляр, намери с хитър пас Анисе в наказателното поле на домакините. Мадагаскарецът се озова очи в очи с Китанов, но шутът му от 8-9 метра бе спасен от вратаря на варненци. Именно 17-годишният страж бе най-добрият в редиците на Черно море и благодарение на великолепните му изяви моряците не получиха гол до края на двубоя.
В 20-ата минута Платини се пребори добре за една висока топка, отклони я към Сержиньо, който стреля по диагонал отляво, но Китанов отново спаси.
В 33-ата минута червените можеха да си вкарат автогол, когато след центриране от корнер Апостол Попов в опита си да изчисти топката, я прати на сантиметри над напречната греда на собствената си врата.
Десет минути по-късно Мишел Платини се пребори отлично с отбраната на домакините, в един момент се озова сам срещу вратаря и стреля, но Китанов пак спаси. При добавката на Тодор Янчев топката се отклони в Росен Колев и излезе в корнер. 
След почивката червените упражниха натиск и действията на терена се развиваха предимно пред вратата на Черно море, но головите положения липсваха. В 51-ата минута шут по земя на Ангел Грънчов попадна в ръцете на Китанов, като изстрелът бе един от малкото интересни моменти през втората част.
В средата на полувремето наставникът на армейците Стойчо Младенов опита да усили нападателната мощ с физически здравия Тасио за сметка на неориентирания Присо, но смяната не даде кой знае какъв резултат.
Все пак армейците продължиха да имат преимущество, което се усили след появата на Скиорили, сменил десет минути преди края на мача неефективния Сержиньо. Именно той центрира опасно отдясно в 85-ата минута, вратарят на моряците се сблъска със свой съотборник и изпусна уловената топка, но Тасио не очакваше подаръка и бранител на варненци изчисти.
В 88-ата минута Платини опита да вкара атрактивно след центриране на Скиорили, но топката излезе в аут.
Така се стигна до даденото от рефера продължение, в което Черно море за малко да отбележи гол и да спечели трите точки. При първата свястна домакинска атака за второто полувреме Миро Манолов отправи бомбен изстрел от 23-24 метра, който отиваше в горния десен ъгъл на червената врата, но Томас Черни прояви отличен рефлекс и успя да избие топката в ъглов удар.
Така, след нулевото равенство, ЦСКА продължи черната си серия на "Тича", където от четири години няма победа и отбелязан гол.