Цената на тока удря и нощувките в Средношколското общежитие

Новините

10-11-2012, 12:59

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Повишаване на таксите събирани от учениците и от гостите, искат от Средношколско общежитие "Михаил Колони", научи Varnautre.bg.

Мотив - поскъпването на ток и газ. Предложението е учениците да заплащат 45 лева месечно, а не 30. През неучебно време таксата за една нощувка да стане от 7 на 10 лева, а една нощувка на лице, участвало в общински и регионални мероприятия да се качи с два лева, тоест да стане 6. Цените не са променяни от 2008 година. Решение дали ще се променят трябва да вземе Общински съвет и евентуално да се коригира общинската наредба за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги.
Нощувките в общежитието имат социална функция и предлагат настаняване за участие в семинари, състезания и т.н. Действащите към днешна дата цени обаче не покриват разходите за ток, вода, пране и гладене, както и заплати за персонала. Всичко това ощетява делегирания бюджет. Стаите, в които са настанени основно гостите на общежитието, са единствените, в които имат собствен санитарен възел. От началото на годината до август приходите от нощувки, извън списъка на настанените в общежитието, са около 7700 лева. За цялата 2011-та сумата е 8500 лева и още 1100 лева от лицата, които са участвали в общински и регионални мероприятия.