Повдигат обвинение на племеника на убития в Аксаково

Още вчера Димо Стоянов е бил задържан в Трето РПУ за 24 часа

Най-вероятният извършител на убийството на бизнесмена Борислав Енев е 26-годишният му племеник Димо Стоянов. Още вчера той е бил задържан в Трето РПУ за 24 часа, съобщава колегата Орлин Филиповски от Блиц. Стоянов е едноличен собственик на дадената му от чичо му фирма за недвижими имоти "МА-БС Инвес". Димо пръв е станал свидетел на кървавата баня във фамилната къща на улица "Марциана" 14 в Аксаково.

На разследващите племенникът обяснил, че разбил вратата на стаята и намерил Борислав да лежи в локва кръв, затиснат под витражно стъкло. Впоследствие лекарските екипи установили, че "липсват меки части от лицето му". На практика бизнесменът е бил обезобразен от прострелна рана. Че е убит с огнестрелно оръжие, потвърди и окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той отказа да оповести повече подробности от направената аутопсия. Официалните данни ще бъдат съобщени до няколко дни, когато патоанатомите изготвят съдебно-медицинска експертиза. Назначена е и балистична експертиза, която трябва да установи вида на оръжието. 

Версията дали именно Димо Стоянов е уличеният в убийството е и лицето с повдигнатото обвинение не намира към момента официално потвърждение. Ситуацията около него обаче бе съмнителна и преди привикването му в районното. Отлично запознати с взаимоотношенията му с Борислав твърдят, че той е един от хората, които биха имали мотив. Мотивът е свързан с прехвърлената фирма с всичките й активи на името на 26-годишния Димо. Хора, на които убитият бизнесмен е бил длъжник като физическо лице, считат, че прехвърлянето на фирмата е било с единствената цел, да не могат да си търсят вземанията, но Борислав е имал договорка с племенника си просто да управлява дружеството. Отлично запознати с нрава на Димо разкриват пред Блиц, че дори и негови близки са казвали: "Този за пари ще убие и майка си".

Очаква се в понеделник прокуратурата да внесе в съда искане за постоянно задържане под стража на Димо Стоянов и да повдигне обвинение.