Кучешки хотели набират скорост във Варна

Животът

09-11-2012, 18:40

Снимка:

© Impact Press Group/архив

Автор:

Златина Стефанова

Всичко от Автора

Цените са различни - варират от 10 до 30 лв. за денонощие

Луксозни хотели посрещат домашните любимци на жителите и гостите на Варна. От тази услуга се възползват собственици на кучета и котки, които идват на почивка, но хотела в който са отседнали е забранен за животни.  Или пък ако не искат да оставят домашният си любимец сам в къщи, а и просто да го поглезят.

Срещу известна сума пари животните могат да живеят в стая колкото хола ви, да играят със специални играчки и да се хранят с качествена храна –гранулирани, консерви и лакомства. Няколко са обектите във Варненско, които предлагат тази услуга, провери Varnautre.bg. Основно те са концентрирани в по-отдалечените квартали и съседни на града села. Обектите се разделят на луксозни и по-евтини, с отворени и затворени помещения. Някои притежават специални стаи за посрещането дори на екзотични животни.  Наблюдава се състоянието им, за да не са стресирани от смяна на обстановката.

Част от тях са изградени като тип пансион, където животното да се чувства като в домашна обстановка. То се наблюдава от 24 часова охрана, с постоянно медицинско обслужване, игри, разходки и дори дресура.  Организира се и транспорт на животното от дома до хотела.  По-луксозните обекти са с топлозиолирани помещение и климатици, индивидуални тоалетни, единични помещение или клетки, съобразени с големите на животното. Повечето пансиони обаче държат на няколко изиквания, за да приемат любимецът ви.  Задължително е обезпаразитяването и поставянето на необходимите ваксинации. Животните трябва да са с валидни паспорти, здрави и в добър външен вид. Цените са различни - варират от 10 до 30 лв. за денонощие.  Предлагат се и пакети с по-ниски цени, ако оставите животното си на почивка за по-дълъг период от време.