Росен Колев: Излизаме за честта на Варна

Спорт

09-11-2012, 12:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

"Излизаме за честта на Варна, на ръководството и нашата", това каза пред Varnautre.bg централният бранител на Черно море Росен Колев. Стожерът в сърцето на отбраната на "моряците" желае повече от всичко неговият тим да победи в двубоя с ЦСКА утре, тъй като успех срещу армейците ще извади отбора от тежкото положение, в което се намира. 
"Когато пристигнах в Черно море Миро Манолов ми разказваше, как в един мач със Спартак (Варна) е имало плакати с надпис "Честта на Варна". Мачът утре е абсолютно същият. За нас този двубой е за честта на града, на ръководството и разбира се нашата. Тези слаби резултати, които направихме от началото на сезона сега ни сплотяват и ни надъхват да покажем, че този отбор може и има с какво да зарадва феновете. В крайна сметка и на нас, както и на тях ни е еднакво болно. Така че ще дадем максимума срещу ЦСКА, дано и те го направят. Надявам се по подобие на ЦСКА в мача им с Левски да се възползваме от тях и от името им, и да излезем от това положение", пожела си един от най-сърцатите футболисти в Черно море, който е и младежки национал.
Колев коментира и факта, че от началото на сезона Черно море е един от четирите тима в първенството с най-много отбелязани голово в собствената си врата. 
"През миналия сезон, когато отборите трудно ни отбелязваха голове, казвах, че това се дължи на играта на целия отбор, а не на четиримата защитници. Продължавам да твърдя също, че в отбора има много качествени футболисти, като Жоро Илиев, Миро Манолов, Александър Александров,  Камазола и т.н., които могат да играят във всеки един отбор в България и да са лидери. Не може да се оправдаваме с липсата на късмет, съдии и т.н., но това също го има и е факт, че нямаме никакъв късмет. Факт е също, че играта ни не прилича на тази от миналия сезон. Играта с която победихме Левски, Лудогорец и изпуснахме ЦСКА, и се представяхме добре във всеки един двубой, независимо дали губехме. Но и да паднехме излизахме с вдигнати глави, защото знаехме, че сме се представили на ниво. Сега обаче, в играта ни няма нищо общо от миналата година, което е необяснимо. Чисто тактически си видяхме грешките и мисля, и се надявам утре да покажем на какво сме способни", категоричен бе Роската.
23-годишният футболист коментира интересе към него от страна на двата софийски гранда ЦСКА и Левски са му хвърлили око и го искат в съставите си през следващия сезон.

"Много съм благодарен на Черно море, че когато ми беше най-тежко, те ме взеха и ми дадоха шанс да играя и да се развивам. Аз се опитвам да им се отблагодарявам. Разбира се, че искам да се развивам и да вървя нагоре, но за момента единствените ми мисли са да се съсредоточа в доброто ми представяне на Тича, и Черно море да върви нагоре", каза още Колев.