Намериха мъртъв бизнесмен с нарязано лице в Аксаково (+)

Крими

08-11-2012, 18:21

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

ВИДЕО: Става дума за убийство, потвърдиха от прокуратурата

Сигналът за намереното тяло е подаден малко след 16:00 ч. На място е пристигнал медицински екип, който заварил Енев мъртъв. Върху него е имало парчета разбито витражно стъкло. Лицето на мъжа било нарязано и от него са липсвали парчета, съобщи шефката на Спешното д-р Мая Рашева. В къщата на улица "Марциана" 14 в Аксаково, в която бил открит Енев са открити следи от кръв дори по тавана. От Варненска окръжна прокуратура обясниха, че в момента се извършва експертен оглед на мястото. Всичко сочи към версията убийство, но разследващите се въздържат от прибързани заключения. Конкретните причини за смъртта ще станат ясни след аутопсията.

Енев е имал бизнес проблеми в последно време, съобщава колегата Орлин Филиповски от Блиц. Съдружник на мъртвия предприемач е бил изигран с дружествени дялове в обща фирма и по този повод, пускал жалби до прокуратурата.

Енев се е занимавал основно с търговия и имоти. Купувал парцели и ги застроявал. Допреди няколко години бизнесът се развивал повече от успешно, но след това западнал.

Именно по това време стават няколко фирмени сделки, при които негов съдружник -  Славко Комитов е изхвърлен от фирмата, като Енев го лишил от дружествени дялове. За това има заведени сигнали във прокуратурата във Варна. Претенциите на Комитов са, че дружествените му дялове са били "откраднати" - изведен е от дружеството с употребата на документи с невярно съдържание. Така той изгубил суми от порядъка на 600 000 евро и вече 3 години ходи по мъките, без да получи правосъдие.

Според информационната система "Дакси" 48-годишният Борислав Енев участва в управлението на фирмите "Зиг-заг 11-Борислав Димитров" и "МА-БС Инвест". Той е и собственик на 50% от дяловете във фирмата "Б.Н.С., като останалите държи "Ноам Айзенберг".

Борислав Енев е бил бизнесмен с повече от спорна репутация, разкриват негови бивши партньори. От години за него се знае, че е задлъжнял с крупни суми на много хора. Енев е живеел във Варна, но често идвал в къщата на баща си в Аксаково, който починал наскоро.

Става дума за убийство научи Varnautre.bg от отлично информирани източници. Информацията потвърдиха и прокуратурата.

"Категорично можем да потвърдим, че се касае за убийство", заяви дежурният прокурор от Варненска окръжна прокуратура, който присъства на огледа в къщата на Енев. Няма задържани лица във връзка с убийството на бизнесмена има обаче заподозрени. 

ВИДЕО: 19:00 ч Следователите продължават огледа в стаята, където още е трупът на Енев