На пожар търсят снегорини за "Приморски"

Мисия Варна

06-11-2012, 23:54

Снимка:

Impact Press Group/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Конкурсът за рехабилитация на улиците и зимно почистване в района беше обжалван във Върховния административен съд

Покана за снегопочистване на варненския район "Приморски" ще отправи община Варна след като конкурсът за тази дейнсот беше обжалван от една от фирмите-участнички. Така наречената "малка обществена поръчка" аварийно ще спаси администрацията и жителите на най-големия варненски район от патовата ситуация, за която се чака решение на Върховния административен съд.

До това се стигна след като отстранената от конкурса фирма "Пътища и мостове" обжалва процедурата и избора на конкурентите от "Хирдострой" пред Комисията за защита на конкуренцията. Процедурат по ЗОП е за рехабилитацията на уличната мрежа и осигуряване на зимната поддръжка на стойност 60 млн. лева, разпределени в 3 години. На същата стойност е и всеки от останалите 4 договора за другите райони в града.

"Пътища и мостове" е единственият отстранен кандидат. Останалите 4 фирми са класирани и нито една от трите загубили не е обжалвала избора. Според комисията на обществената поръчка "Пътища и мостове" е представила оферта със сериозни несъответствия с изискванията. Като например 3 различни вместо 1 срока за реакция при лоши метеорологични условия.
На 4 октомври Комисията за защита на конкуренцията отхвърля жалбата. "Пътища и мостове" продължават да търсят правата си и на 23 октовмри сезират Върховния административен съд. Делото се очаква да бъде гледано в навечерието на Коледа.

Предстои да бъде уточнена сумата, предназначена за тази зима, която ще бъде предоставена на временния изпълнител. Най-вероятно тя ще е равна на похарченото миналата година.