Китанов с първа повиквателни за младежкия национален отбор

Спорт

06-11-2012, 14:43

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Илиян Капитанов също в разширения състав за контролата с Македония

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански обяви група от 20 човека за приятелския мач с Македония на 14 ноември. Контролата ще се играе в Благоевград и е с начален час 14:00.
Селекционерът е изпратил повиквателни на три момчета, които все още не са били на лагер с младежкия тим. Това са вратарят на Черно море Георги Китанов, защитникът на Ботев (Враца) Мартин Василев и нападателят на Локомотив (Пловдив) Серафим Михайлов. Китанов и Михайлов ще бъдат най-малките в отбора, като и двамата са родени през 1995 година. Вратарят на Черно море е твърд титуляр за варненския тим в елитния ни шампионат, а Серафим Михайлов дебютира в "А" група в пловдивското дерби срещу Ботев. Василев пък е юноша на ЦСКА, а от началото на сезона има записани 6 мача в "А" група.
Освен Китанов с повиквателна е и офанзивният футболист от Тича Илиян Капитанв.
"Повиквателните за Китанов и Михайлов са предизвикани от желанието ни да започнем да интегрираме в отбора и някои от по-младите момчета, които правят впечатление, а и освен това са в плановете на треньорите на мъжките клубни състави. Мога да кажа, че и на следващите лагери ще се придържаме към тази линия", коментира Михаил Мадански.
Младежите ще се съберат в 10:30 сутринта пред националния стадион "Васил Левски" на 12 ноември и веднага заминават за Благоевград. Първата им тренировка ще бъде на стадиона в Мурсалево от 15:30 часа. Във вторник ще имат две занимания – в 10:00 и в 15:00 часа, като те отново ще са в Мурсалево.
Групата на България (U21):
Вратари: Георги Китанов (Черно море), Димитър Илиев (ПФК Калиакра Каварна);
Защитници: Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Ботев Враца), Мартин Василев (Ботев Враца), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Иван Горанов (Берое);
Полузащитници: Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Янко Ангелов (Любимец), Емануил Манев (Нефтохимик), Пламен Кожухаров (Видима-Раковски), Мартин Райнов (Берое), Радослав Кирилов (Лумедзане, Ит);
Нападатели: Александър Колев (Десел Спорт, Бел), Живко Петков (Нефтохимик), Илиян Капитанов (Черно море), Серафим Михайлов (Локомотив Пловдив).