ГЕРБ тества депутати от врата на врата

Мисия Варна

06-11-2012, 09:49

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненци трябва да разпознават бъдещите народни избраници сред списък с местни активисти

Кандидат-депутати пуснаха в обръщение от централата на ГЕРБ, за да подберат за листите 15-те най-разпознаваеми и заслужили активисти и професионалисти от гражданска квота. Мащабна социологическа агенция като НЦИОМ изпрати през миналата седмица анкетьори във Варна, които от врата на врата тестват потенциaлни кандидати.

След по-баналните въпроси като "за кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?", "за кого сте гласували на последните избори?" и т.н. анкетираният получава и списък с имена. Той първо трябва да посочи познава ли всяко от тях, после да отговори дали одобрява или не въпросната личност и на финала да декларира дали би гласувал за нея. В списъка са всички
настоящи депутати от ГЕРБ и голяма част от общинските съветници, сред които Иван Портних, Валентина Софрониева, Даниела Димова, Иван Луков, Марио Шиваров. Сред имената са и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, новият областен Коста Базитов, заместникът му Пламен Манушев и журналистката Даниела Стойнова.

Освен министърката варненци най-често разпознавали доскорошният заместник-началник на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, научи varna.utre.bg. Двамата се радват и на висок процент одобрение. Не особено популярни се оказали народните избраници - избирателите посочили като познати имената на едва половината от тях, а по-масово одобрение заслужили двама. Сравнително познат е бившият зам.-кмет Коста Базитов, но одобрението за него било силно редуцирано заради драмите с детските градини във Варна. Сред съветниците Иван Портних е най-често разпознаван и одобряван. След него е Валентина Софрониева, която е бивш юрист на Общинския съвет.