Черно море отбор на септември

ВИДЕО: Стела Енева Спортист №1 на Варна

Тимът на Черно море набор 1998 г. са отбор на месец септември за 20012 г. Те направиха отлично представяне на турнир в Англия, а след това в контрола се наложиха над връстниците си от Галатасарай. Направиха добър мач и с отбора от Академията на Георги Хаджи. Наставникът на тима Калоян Георгиев пък взе приза за треньор на месеца.

 

Спортист  №1 на Варна за месец септември пък е параолимпийската ни състезателка Стела Енева. Варненката се завърна от Игрите в Лондон с два сребърни медала-диск и гюлле. Вчера тя получи и званието „Почетен гражданин” на Варна, което й бе връчено лично от кмета на града Кирил Йорданов. Стела вече мисли за следващата Олимпиада в Бразилия.

Призът за №1 на варненското спортно училище за месеца спечелиха две състезателки по академично гребане-Михаела Янева и Йоана Тодорова. Треньор е Андрей Георгиев. Те са първи на ДП на четворка скул за жени.

Наградите на призьорите връчи Кристияна Генчева, началник отдел „Спорт“ при Община Варна.

Победител в онлайн анкетата „Спортист на Варна” стана състездателят по муай тай Владимир Вълев, световен шампион на К1. Владо грабна титлата на ЕП по муай тай във Варна. Той е първи в анкетата с 51,52 %. Негов треньор е Станислав Бахчеванов.

Мария Козлева-изпълнителен директор на Конфедерацията по кик бокс и муай тай връчва приза на Владимир Вълев на неговия треньор Станислав Бахчеванов.

Вълев отсъства от тържеството, тъй като е на ЕП по К1 в Анкара.