Ирена Петричева временно се връща да замести Калинка

Новините

01-11-2012, 15:54

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Бившето пресаташе ще остане на поста до провеждането на конкурс

Дългогодишният говорител на варненската полиция Ирена Петричева се връща, за да замести отстранената след скандала "Селски глупак" Калинка Пенчева. За рокадата съобщава Дарик радио. 

Досегашното пресаташе на полицията напусна системата на МВР след като срещу нея започна дисциплинарно производство заради репликата „селски глупак“ по адрес на варненеца Боян Максимов, публикувал във Фейсбук снимка на спящи полицаи.

Ирена Петричева е в системата на МВР от над 15 години, като от 1998 г. до 2006 г. е била пресаташе на Областната дирекция на МВР на Варна. Тя е съпруга на изпълнителния директор на ФК "Лудогорец" Ангел Петричев и бивш журналист в шуменска теливизя. Петричева, която сега работи в друг отдел на дирекцията, ще върши работата на Пенчева до приключването на конкурс, с който да бъде избран нов говорител. Той ще бъде обявен съвсем скоро, но процедурата ще продължи няколко месеца, обяснява пред Дарик шефът на варненската полиция Тодор Иванов.

Той не крие, че историята с Калинка Пенчева се е отразила негативно на авторитета на местната полиция и призова за толерантно отношение към работата на „униформените“.

Комисарят даде пример с наскоро публикувана снимка във варненски медии на паркирана патрулка на инвалидно място. Оказало се, че полицаите са били извикани от варненски мол и лично охраната им е посочила мястото като единствено свободно. Докато те си вършели работата, варненка снимала колата.

Спящите полицаи, които станаха повод за уволнението на Калинка Пенчева, няма да бъдат наказвани, каза още Тодор Иванов. Той обясни, че случаят служителите са ползвали разрешена почивка, макар и не на удачното място.