Футболисти на Шумен ревнаха – умряхме от студ

Спорт

01-11-2012, 15:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

10 футболисти, помощник-треньор и технически директор напуснаха клуба, Пичони се крие

Цял отбор футболисти разтрогнаха днес договорите си с тима на Шумен заради неизплатени заплати. Това са Юлиан Загоров, Петър Петров, Божидар Илиев, Траян Тошков, Живко Герчев, Диян Йорданов, Мердин Мехмедов, Максим Недев, Борис Марков и юношата на Черно море Митко Митков – Бомбата. Играчите потърсиха за съдействие нашата медия за да дадат гласност на проблемите в тима от Шумен. Освен тях с клуба се разделят Стойко Стойков- помощник-треньорът на Енрико Пичони, техническият директор Иван Стоев и клубният доктор. Любопитното е, че докторът бил закупил медикаментите със собствени средства, но след като не му били платени си ги взел и си заминал от клуба. Така футболистите освен без доктор са и без всякакви лекарства. Играчите се оплакаха, че нямали екипировка и все още тренирали по къси гащи и фланелки с къс ръкав, въпреки рязкото понижение на температурите. Някой от футболистите, които били на квартира, стояли известно време без ток, докато се намерят пари да платят сметките си.

Всички са разтрогнали договора си с клуба заради нито една неизплатена заплата до този момент. Договорът, подписан от играчите е от 23 юли, а днес президента Георги Георгиев е подписал молбата за разтрогване.

„В тима има 12 италиански футболисти. Преди няколко дни дойдоха още трима и се очакват още трима до края на месеца. Те живеят в лукс, а нас никой не ни брои за живи. Подиграха се с труда ни. Нека компетентните органи да се запознаят със случая и направят проверка в отбора“, призоваха чрез Varnautre.bg вече бившите играчи на Шумен.