"Лебедовото езеро", което ще удави Зафето

Треньорът изложи играчите, а това няма да му бъде простено

На уникални изпълнения в стил „Лебедово езеро“ са станали свидетели зрителите на градския стадион в Радомир, където се игра първата среща от 1/16-финалите от турнира за Купата на България между Черно море и Струмска слава. Това бе първото нещо, което се коментираше във форумите из интернет пространството, след двубоя на "моряците" вчера. След мача старши-треньорът на Морето Адалберт Зафиров заяви, че играчите му объркали бутоните(?!) и извадили късмет, че не са загубили двубоя срещу аматьорския тим. 

Зафето се чудел как може футболистите да нямали футболни обувки с железни бутони. Еми така. Нямат. Не им било удобно да играят с тях. Това каза един от състезателите, участвали в мача вчера, на който обаче няма да споделяме името, за да не му навредим допълнително. Затова си взели тези с пластмасовите. Те им били любими. Какво толкова, че не са успели да бият аматьори. Нали и те са хора и имат нужда от трупане на самочувствие. Какъв по-лесен начин да го добият срещу "гумения" тим на Черно море. Доскоро "моряците" бяха по-известни като "стъклените", тъй като след всяка среща имаше поне двама тежко контузени. Сега обаче положението е друго. Трябва много внимателно да се следи с какви бутони тръгват на път футболистите. А ако нямат необходимите, да си купят. Да се съберат и да направят групова поръчка, ще им направят отстъпка.

Професионален отбор с аматьорски манталитет. Нечувано и невиждано до сега. За първи път треньор се оправдава по подобен начин. Подобни оправдания имаше преди 10 г., но сега такива няма. Но явно Зафето взема пример от бившия си треньор в ЦСКА Георги Василев, който държеше всички да играят с железни бутони.

Всъщност, Зафиров не трябваше да излага по този начин своите футболисти, които нямат вина. Просто някой трябва да ги контролира. Да им казва, че навън вали и с какви обувки трябва да влязат в мача. Всичко това ще се върне като бумеранг към треньора, който тепърва гради доверие на "Тича". И ще го направи много по-бързо, ако успее час по скоро да запише първа победа навън, вместо да си търси абсурдни оправдания.

И сега изниква въпросът, кой всъщност е аматьорският отбор. Този, който играе в трета дивизия, или този, който излиза на кален и мокър терен с неподходящи футболни обувки.