Спартак 1918 с равенство срещу Раковски

Спорт

30-10-2012, 16:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Соколите завършиха 2:2 в турнира за Купата на България

Соколите завършиха 2:2 в турнира за Купата на България

Отборът на Спартак 1918 не успя да победи Раковски в първи мач от 1/16-финалите от турнира за Купата на България. Въпреки че два пъти повеждаха в резултата соколите допуснаха изравняване. Реваншът е на 24-ти ноември в Раковски.

След добро начало за гостите, "соколите" постепенно изравниха играта и успяха първи да открият резултата. Автор на попадението в 18-ата минута стана Георги Димитров, той получи пас отляво и с шпагат вкара топката във вратата.
След гола, гостите отново поеха инициативата и успяха да изравнят резултата. Това се случи в 30-ата минута, след центриране от корнер топката бе пратена към далечната греда, топна на земята и се удари в тялото на защитник на Спартак. Иван Димов от Раковски протегна крак и вкара топката в мрежата за 1:1.

Още в първата минута на втората част Георги Димитров вкара втория си гол в мача. След разбъркване в наказателното поле топката попадна в Димитров между границата на наказателното поле и точката на дузпата и с плътен удар по земя отбеляза за 2:1.

В 70-ата минута от ъглов удар Кристиан Радев, в опит да изчисти топката, си вкара автогол с глава - 2:2.

В продълженията влезлият като резерва Мартин Цирков пропусна да вкара сам срещу вратаря на гостите. Цирков първо стреля в тялото на стража, след което при добавката нацели страничната греда.

Спартак 1918: М. Марков, Кр. Радев, М. Бекяров, К. Иванов, Д. Димов, В. Боев, Ф. Костадинов, Пл. Иванов (71 – М. Салим), Сл. Събков (78 – М. Цирков), Г. Димитров (85 – Ст. Иванов), Д. Дяков.