Десетте най-добри филма на ужасите и защо трябва да ги гледате веднага

Дойде Хелоуин, сигурни ли сте, че сте готови за това, което ви очаква?! Най-добре е веднага да започнете да се подготвяте

Филмът на ужасите все още си е филм на ужасите, в който и ден от годината да го гледате, но филм на ужасите по време на Хелоуин се превръща в призрачен фактор от първа степен.

Специалистите се обединиха и създадоха списък на 10-те най-добри Хелоуин филма на всички времена. Ние уточняваме защо трябва да ги гледате.

От Майкъл Майърс през Хичкок до Хелрейзър, следва това, което да гледате на 31-ви октомври.

„Децата на царевицата”

Знам какво си мислите, деца? Царевица? Това някакъв сладникъв филм на Pixar ли е? Нали? Грешка. Това страховито произведение е за двойка, която се скита из Америка и попада на странен култ на деца, убиващи всички възрастни. Това е филм с две равни части ужасии и хокей.

„Писък”

Съвсем спокойно можем да наречем „Писък” класика. Преоткрива "касапския" жанр и убива множество самотни у дома и много секси тийнейджърки, докато изстинат. Също така, този филм дава старта на най-лесния Хелоуин костюм на всички времена - маска тип "лице на призрак", ловен нож и черно наметало.

„Страшен филм”

Комична антитеза на всеки филм на ужасите от преди 2000-а година. Първо беше „Страшен филм”, той отключи верига от филми (5 в действителност) и вдъхнови останалата част филми от „пародийния жанр” (т.е. Date Movie, Disaster Movie и Meet the Spartans).

„Хелрейзър”

Най-страшното нещо за този филм е, че ако се опитваш да изневеряваш на мъжа си, вече мъртъв любовник ще се върне като зомби, заедно с ред други немъртви създания, включително един човек на име Пинхед, който сякаш е претърпял лошо направена акупунктура. Най-големият анти-изневяра филм правен някога!

„Поличбата”

Избягвайте хората, родени на 6 юни 1966. Без майтап - дете, родено на тази дата, е лудост! След кражбата на чуждо бебе (да, откраднато бебе), мъж и жена, разбират, че тяхното "осиновено" дете всъщност е антихристът. Злото се заражда.

„Психо”

Психологически трилър? Настанете се удобно. Касапски филм? Застанете още по-удобно. Теории на Фройд? Това вече е прекалено! Всъщност, можете да преживеете „Психо” в предстоящия филм на Хичкок, който пресъздава драмата зад създаването на Психо.

„Дракула”

Не знам как е „искам да изпия кръвта ти” на румънски, но Бела Лугоши все още е един от първите екранни вампири, който създаде ултра секси тенденцията на смученето на кръв. Гари Олдмън, разбира се, се справя не по-лошо в романтичната версия на Франсис Форд Копола, с Уинона Райдър и Киану Рийвс като непокварените влюбени. Дракула проправи пътя за „Здрач”-а, Робърт Патинсън нямаше да бъде тук без Дракула!

„Петък 13”

Първият „Петък 13-ти” е далеч по-страшен, отколкото което и да е от следващите продължения на този филм, защото първата част не включва Джейсън (екранният образ от по-късните продължения) или хокейна маска. Ужасът е в мистерията. Това не е така в по-късните филми, които създадоха Джейсън на франчайз и сега малките момчета не могат да погледнат маската за хокей както едно време.

“Нещото”

Ето нещо за „нещо”, това е филм за отвличане от извънземни и филм на ужасите в едно. Колко често се случва това? В основни линии банда пичове отиват да изучават Антарктика, разкопават извънземна форма на живот, а тя започва да обладава телата им.

„Хелоуин – Възкресението”

Този филм е страхотен, в основни линии представлява парти на попфолк певици в обитавана от духове къща. Цял куп привлекателни хора са заснети, докато живеят в детския дом на Майкъл Майърс. Изведнъж той се завръща, за да убие всички тях. Освен това, Джейми Лий Къртис успява да избяга от психиатрична клиника. Истинска лудница.