Варненци с куп медали от Купа Габрово

Спорт

28-10-2012, 15:26

Снимка:

Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови отличия завоюва клуб ТИМ

Завърши турнир от календара на Българската карате киокушин федерация „Купа Габрово” – турнир от календара на Българската карате киокушин федерация. В надпреварата се включиха общо 213 състезатели от 22 клуба в 32 категории от София, Варна, Стара Загора, Бургас, Русе, Шумен, Павликени, Левски, Първомай, Севлиево, Трявна, Перник, Нови Пазар, Черноморец, Ямбол, Велико Търново, Свищов, Самоков и Чирпан.

Схватките за всички възрасти мъже и жени в най-твърдия стил се проведоха в зала „Орловец”. Варненският клуб ТИМ очаквано се представи добре на турнира за най-силните в страната и завоюва 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала. Титли взеха Димитър Колев и Николай Йорданов, вицешампиони на „Купа Габрово” са Велина Гудева и Никола Киров. Бронзови медалисти са Радо Николов, Васил Иванов, Адам Салгиридис, Оксана Шкабарова, Данаил Вълков. На 4-та позиция се наредиха Жан Жерар, Росен Иванов, а 5-ти е Преслав Станчев. Отличие за висок боен дух заслужи Велина Гудева, която е дебютантка на официално състезание.

„Отлично представяне за нашите бойци. Срещите бяха много оспорвани и на много високо ниво. Доволна съм от резултатите в това силно състезание, в което много срещи се решиха с продължения. Домакините направиха прекрасна организация”, сенсей Пролет Василева – секретар на БККФ.
Сега в събота в Бургас се събират близо 100 бойци от цялата страна за купата на града за да се пуснат в състезанието за младша и старша възраст.