Калинка не била уволнена

Уволнението е възможно решение, но ние сме правова държава и не бих искал да се произнасям, докато не приключи дисциплинарното производство", коментира вътрешният министър

Говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева няма да бъде уволнена, докато не приключи образуваното дисциплинарно производство срещу нея. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус". 
"Постъпката е недопустима за говорител на МВР. Никой от нас не трябва да има такова поведение, защото то може да провокира агресия. Такива обидни квалификации не трябва да се дават към никой участник в гражданското общество. Уволнението е възможно решение, но ние сме правова държава и не бих искал да се произнасям, докато не приключи дисциплинарното производство", коментира Цветанов.

Сагата около Пенчева се развихри заради нейно изказване в нациоанален ефир. Тя нарече селски глупак варненец, снимал спящи полицаи в патрулка. Заради думите й премиерът Бойко Борисов разпореди пресаташето да бъде отстранено от длъжност.