Симеон Варчев: Черно море е с по-добра селекция от Берое

По силни сме от старозагорци, каза още заместник председателят на варненци

Като тежък и труден определи предстоящия мач срещу Берое Стара загора заместник председателят на БК Черно море Порт Варна Симеон Варчев в интервю за Дарик.

Мачът е играе утре от 20,00 часа в зала „Конгресна” в ДКС. Билетите за срещата Черно море порт Варна - Берое са на цена 3 лева, а ученици, студенти и пенсионери ще могат да наблюдават двубоя срещу 1 лев.

Варчев определи селекцията на отбора на Георги Младенов като добра, а самия старши треньор като човек без граници в амбициите си. Като предимство в играта на тима от Стара загора Варчев посочи плеймейкъра им, както и гарда Холмс. Въпреки това обаче той смята, че Черно море Порт Варна са по-силният отбор.

"Очаквам тежък и труден мач срещу Берое утре. Мисля, че ние сме по-силни и с по-добра селекция. При срещата ни в Стара Загора ние не бяхме подготвени, но сега отборът е по-добре", обясни Варчев.

Той съобщи още, че заради часа на двубоя - 20.00 часа, от понеделник баскетболистите на Черно море порт Варна провеждат тренировките си от 19.30 часа, а не както обикновено в 17.00 или 18.00 часа.

За първата среща на Черно море порт Варна в НБЛ срещу Черноморец, спечелена от варненци със 79:69, Варчев коментира, че като за първи мач в тима е имало напрежение и по тази причина отборът е започнал неуверено. "След това обаче нещата влязоха в релси и успяхме да поведем с 20 точки", допълни специалистът. Последвалия спад в играта след тази разлика Варчев обясни със зоновата защита на Черноморец. Той бе категоричен, че срещу Берое няма да е така, защото отборът е тренирал значително повече зонова защита.