Борисов чака Клуни и Конъри на голф в Каварна

Най-интересното от в. "Стандарт" на 25 октомври"

Какво е общото между Джордж Клуни и Шон Конъри? Освен че са любимци на жените и едни от най-успешните образи като д-р Рос и Джеймс Бонд, появявали се на екрана, те са и луди фенове на голфа, разказва в днешния си брой в. Стандарт".

Легендарните актьори често висят с часове по игрищата из цяла Европа, за да се насладят на майсторството на звездите със стика. Особено любими са им турнирите от Европейския тур, които им дават възможност да посещават най-различни места на Стария континент. И понеже досегашните сигурно са им омръзнали, Каварна ще ги привлече като магнит. Родният курорт е нещо ново и екзотично. Турнирът, който ще се проведе в България през май догодина, е един от най-големите от веригата. Той се появява на бял свят през 1964 г. Създаден е лично от създателя на IMG Марк Макормък и веднага се нарежда на второ място по сила. Една от причините е първият победител - Арнолд "Краля" Палмър. Дом на надпреварата до 2009 г. е Лондон или по-точно "Уентуорт клъб". "Това е Уимбълдън на голфа", отсичат в Англия. Собственик на игрището е милионерът Ричард Каринг, който държи марките "Marks & Spencer", "Mothercarе" и "Next". През 2009 г. той сдава щафетата на "Finca Cortesin Golf Club" в Касерес, Испания. Турнирът има и нов спонсор "Волво". Шведският символ увеличава броя на играчите, но поддържа реномето му на един от най-скъпите в света с награден фонд от 3,4 млн. евро. От тях победителят получава 800 000. Иначе летвата за парите е вдигната през 2003-а. Тогава банката HSBC, която му е спонсор, го прави номер 1, като играчите делят 1 млн. паунда. Победители са едни от най-големите легенди - Арнолд Палмър, Грег Нормън, Ник Фалдо, Сев Байестерос, Ърни Ел и Йн Уусмън. Билетите за надпреварата досега са били по 20 евро на ден.
Турнирът в Каварна има пълната подкрепа на правителството.

"Очаквам с нетърпение да посрещна най-добрите голфъри в света, обяви Бойко Борисов в сайта на шампионата "Volvo World Match Play". "Истински успех е България да бъде избрана за домакин на такъв престижен международен турнир с богато културно-историческо наследство и спортни традиции. Огромното медийно отразяване ще донесе тласък в репутацията на България и нашата туристическа индустрия. Скорошното нарастване на голфа в нашата страна ще има възможност да бъде показано по целия свят", казва още Борисов. Според него "Волво" дава чудесен пример на други международни компании да инвестират у нас.