Гришо отстрани и опитния Бенето в здрава битка в Базел

Така Григор и си осигури място в 1/4 финалите на турнира

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи в много оспорван мач 30-годишния французин Жюлиен Бенето в три сета 7-6 (7-5), 6-7 (1-7), 7-6 (7-3), съобщи БГНЕС.

И в трите сета се стигна до тайбрек, като в първата част нито един от двамата не успя да пробие сервиса на съперника си, а във втората тенисистите си размениха по един пробив. Гришо бе по-мобилизиран в първия тайбрек, а Бенето беше безапелационен във втория. Третият решителен сет започна много добре за българина, който спечели подаването си, след което направи пробив за 2-0. В третия гейм 37-ият в света французин можеше да върне пробива, но Димитров се измъкна с много мъки от ситуацията и поведе с 3-0. Бенето обаче не смяташе да се предава и върна с пълна сила интригата в мача, спечелвайки три поредни гейма.

21-годишният хасковлия успя да прекъсне серията на противника си и дръпна с 4-3, след което нямаше грешки и се стигна до нов тайбрек. В него Гришо поведе с 6-0, не успя да оползотвори първите си три мачбола в срещата, но стори това в четвъртия и затвори мача след близо три часа битка на корта (2 часа и 52 минути), в която наниза 17 аса. Вчера Димитров изигра един от най-добрите си мачове за сезона и отстрани поставения под №8 сръбски тенисист Виктор Троицки. Първата ни ракета демонстрира страхотен тенис и разгроми 32-ия в света сърбин с 6-3, 6-2 само за 73 минути. В опит да достигне полуфиналите на надпреварата Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Пол-Анри Матьо и Николай Давиденко. Димитров е в първата половина на схемата и може да се срещне за първи път в кариерата си със своя идол Роджър Федерер, ако двамата стигнат до полуфиналите на турнира в Базел. Днес швейцарецът преодоля съпротивата на бразилеца Томас Белучи в три сета 6-3, 6-7, 7-5.