Калинка направила "селския глупак" известен

Като "много грубо" определи изказването на Пенчева шефът на Областната дирекция на полицията комисар Тодор Иванов

Говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева направила известен младежa, заснел спящите полицаи, Боян Максимов. Така смята самата Пенчева.

"Благодарение на репликата ми той получи медийно внимание", коментира пресаташето пред Дарик Варна.

"Ще се консултирам с адвокат и ще реша какви действия да предприема. Не знам защо тя си мисли, че може да си позволява някои неща, които на мен лично не ми се нравят", обяви по-рано днес Максимов. 

В отговор Пенчева заяви, че е негово право да заведе дело. "Всеки е свободен да заведе дело срещу когото си иска. Като стигнем до съда, ще обясня какво имам предвид, защо съм го казала и дали изобщо съм го казала", поясни говорителката на местната полиция. Тя признава, че с Максимов не се познава лично, тъй като нямала "познати, свързани с другата част на света". Според Пенчева Максимов трябва да е изключително доволен, че благодарение на нея продължава да получава внимание от всички медии. На въпрос това ли е била неговата цел – да попадне в центъра на медийното внимание – Пенчева заяви: "Не виждам каква цел има човек, който не работи и няма никакви ангажименти".

Като "много грубо" определи изказването на Пенчева шефът на Областната дирекция на полицията  комисар Тодор Иванов. По думите му е недопустимо да се говори по този начин в национален ефир независимо от мотивите. "Би могло да се тълкува, че уронва престижа на институцията, но аз не бих коментирал този казус, защото, знаете, начинът на изразяване е специфичен за всеки човек. Разбира се, че там има и възпитание, и други фактори", допълни комисар Иванов. 

Той уточни, че не може да предприеме никакви мерки спрямо Пенчева, защото тя е на друго подчинение.  "Работното й място е тук, но друг е дисциплинарно наказващият орган, и доколкото на мен ми е известно, започнали са вече проверка по случая", добави комисарят. Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" в МВР е органът, който може да наложи санкции на Пенчева.