Геша: Съдийството в България взе да се предава по наследство

Някои клубове имат назначени хора на заплата, които да се занимават именно с реферите, изригна наставникът на Светкавица

Скандални разкрития за случващото се в "Б" група направи треньорът на Светкавица Георги Иванов - Геша пред Varnautre.bg.

Бившият играч на Левски е бесен след загубата на тима му при гостуването на Раковски с 0:1 в неделя. Поражението лиши "мълниите" от възможността да изместят от първото място лидера Спартак (Плевен). И плевенчани са замесени в заверата, в която участват още съдии и официални лица от пловдивския клуб, който преди две седмици победи Левски с 1:0 в контрола.

"Хващат съдии срещу мен и ми се правят на големи специалисти. Ядосан съм, защото гостувахме на един отбор, който до сега биеше без проблем у дома, сега се убедих как. Защото съдиите са "удушени", там има един човек, който отговаря за това нещо и получава повече пари от футболистите. Един отбор, който не може да мине центъра, лежи, търкаля се. Срещу нас се вдигат засади, свирят се измислени нарушения в атака. А за Раковски през целия мач една ненаказуемост... Дърпат, блъскат, ръгат в наказателното поле и се свири фаул в атака. След мача ми викат: "Ние ще играем за Спартак (Плевен)". Ако искат и на някоя сватба да играят, мен това не ме интересува.", започна Иванов пред Varnautre.

"Не искам да се занимавам със съдии, но те да не реват, когато някой ги наплюе и да искат наказание. Стоичков ги грабна и сега искат да го накажат.  Какви са те - помощен персонал. А си мислят, че двата отбора се събират да играят футбол, за да има те къде да свирят. Не разбират, че не са те главните действащи лица на терена. Но докато има отбори, които да ги хранят, ето така ще бъде. Съдийството в България взе да се предава по наследство. И тези момчета трябва да спрат да излагат бащите си".

Съдия на двубоя в Раковски бе Стефан Апостолов. Младият рефер е син на кмета на Симитли и собственик на Септември Апостол Апостолов. Преди две седмици същият "чернодрешко" бе обвинен от щаба на Пирин (Гоце Делчев), че ги е обиждал на "пикльовци" по време на гостуването на Монтана. Тогава Апостолов бе четвърти съдия, а двубоят завърши с победа на монтанчани - 3:0.

"Целта на Светкавица не е непременно да влезе в "А" група. Ще влезем когато сме готови и когато може по честен път да го направим. Който иска да си прави игрички - не за наша сметка. Искаме Светкавица да е изчистен във всяко едно отношение. Това обаче няма как да стане без покровителство. За да влезем трябва да имаме покровители. Ние не искаме по този начин, Светкавица няма да стане отбор така. Целта ни е да играем честно и да покажем дали в България така може нещо да се постигне. Аз на рефери не се обаждам. Не искам утре някой да дойде и да ми каже - вие купихте 5 мача, "хванахте" съдиите на 10 мача.", завърши Геша.