Докторът на Спартак: Гаргата ще е аут от терена 15 дни

Спорт

22-10-2012, 18:02

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

По всяка вероятност ще може да го използваме за домакинството на Чавдар (Етрополе), каза треньорът на соколите Иван Найденов

Защитникът на Спартак 1918 Стоян Георгиев - Гаргата ще е аут от терена за около 15 дни, това каза за varna.utre.bg докторът на соколите Мирослав Купенов. Гаргата се контузи в опита си да изрита топката в последните минути на двубоя с Калиакра, спечелен от варненци с класическото 3:0. Георгиев е с болки в областта на ребрата. "Днес Стоян мина ехограф и стана ясно, че има разкъсани мускулни влакна. Ще направим всичко възможно за да го вдигнем бързо на крака, но аз лично съм скептичен, че ще може да се оправи за двубоя със Спартак (Плевен). Опитът ми е показал, че при подобни контузии са необходими поне 15 дни почивка за да може да се оправи напълно", сподели клубният доктор.
"Едва ли ще може да играе в Плевен. Като върви се държи за ребрата. По всяка вероятност ще може да го използваме за домакинството на Чавдар (Етрополе)", коментира ситуацията наставникът на Спартак 1918 Иван Найденов.

След тежкият банкет снощи спартаклии получиха почивен ден, а утре от 16 часа е и първото им занимание за седмицата.