Полицията охранява циганите, гаврили се с Апостола

Младежите днес не са на училище, защото с тях работят психолози от столицата.

Циганите, гаврили се с велики българи, са получили полицейска охрана, научи varna.utre.bg.

Младежите днес не са на училище, защото с тях работят психолози от столицата.

В неделя двамата добричлии са давали обяснения в Детска педагогическа стая. Третият младеж - от Крушари, дори не е бил разпитан. Родителите не са привиквани нито в училището, нито от полицията.

Хулиганите учат в един и същ клас - 11 "а", на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич. Тази година са навършили 17 години. И тримата са мюсюлмани.

Пред зам.-председателя на ВМРО Костадин Костадинов директорката на гимназията заявила, че циганите едва ли ще бъдат изключени. Най-тежкото наказание било немислимо, защото то щяло да изпрати момчетата на улицата, където ще започнат да крадат. Преместването в друго училище също не е вариант, защото в Добрич нямало друга гимназия със същия профил.

"Гаврата с портрети на велики българи е целенасочен и планиран акт. Тримата са били наясно кои са личностите на портретите и са избрали точно тях сред други по-малко разпознаваеми като Стефан Стамболов, например", коментира Костадинов. Снимката за Фейсбук била направена по време на учебни занятия, когато момчетата влезли в кабинета по история, където вървял ремонт. Те старателно пазят съучастниците си и твърдят, че са били сами и са се фотографирали с мобилен телефон, пуснат на самоснимачка.

Случаят да не бъде предизборно потулен и законът да бъде приложен с цялата си строгост, искат от ВМРО.

„Проблемът е в това, че в България вече израстнаха, и продължават да израстват поколения, които смятат България за нещо чуждо. За една държава, които само им е длъжна. Сред тях върви пропаганда срещу нас. Те ни мразят и презират. А подобни случаи ще зачестяват. Как тези младежи са стигбали до 11 клас без дори да могат да говорят на български и без уж да знаят кои са Левски и цар Борис?", категоричен е Костадинов.