Гранд Про с втора загуба в градското по футзал

Спорт

21-10-2012, 12:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

Мания продължава да мачка

Шампионът на България по футзал Гранд Про – Коктейлс записа втора загуба от началото на шампионата.

В среща от 5-ия кръг на градското първенство по футзал на Варна професионалистите допуснаха поражение от тима на Черно море с 4:6. Срещата ще се запомни и с трите червени картона, които получиха играчи на Гранд Про. Играещият треньор Димитър Пантев, Бойко Косев - Бобеца и Димитър Кръстев напуснаха игра преждевременно. Бобеца получи втори жълт картон заради удар с лакът, а Пантев и Кръстев - заради оспорване на съдийско решение. Головете за професионалистите реализираха Димитър Кръстев, Миша Милошевич и Стойчо Попчев, който вкара „хеттрик”. Единият гол обаче беше в собствената му врата. Попадението на сърбина бе доста красиво. Миша намери топката от въздуха по страхотен начин от корнер и я заби в горния ляв ъгъл на вратата на съперника. Хеттрик за победителите от Черно море отбеляза Михаил Михалев, а Тодор Тошев и Генади Луго се разписаха по веднъж.

Градският първенец Черно море - Мания пък записа пети успех от началото на сезона срещу втория отбор на Спартак. Маниаците не срещнаха трудности срещу своя съперник и го разгромиха с 8:2. На два пъти точни за шампионите на Варна бяха Димитър Петев и Никола Василев, а Николай Ненков - Касата, Влади Гочев и Мирослав Русев също записаха имената си сред голмайсторите. Спартак 2 си отбелязаха и автогол. Така тимът на Мартин Балулов е едноличен лидер в първенството с пълен актив от точки и впечатляваща голова разлика 29:8.

Отборът на Одесос-Хидроремонт пък постигна първа победа от старта на новото първенство. Тимът, който този сезон е воден от Виктор Викторов, постигна успех над Народно дело с 6:3. Това е и първи успех за брата на спортно-техническия директор Иван Викторов като треньор. По два гола за крайната победа реализираха Ивайло Борисов, Илиян Димов и Георги Георгиев.

За Народно дело точни бяха Иван Стоев – Казака, който вкара две попадения, а Пламен Андреев реализира за крайното 6:3.

Младият тим на Май Маркет пък постигна трудна, но очаквана победа срещу тима на Феникси. Новакът в групата успя да срази съперника с 3:2, като срещата бе съпътствана от доста скандали. В крайна сметка тимът, воден от Панайот Кискинов, успя да излезе краен победител в мача. Два от головете за Май Маркет реализира Георги Копринков, а Мартин Великов отбеляза третия и победен гол.

Един от най-интересните мачове в зала Владислав бе между тимовете на МФК Тича и МФК МАГ – Младост. В този 5-и кръг двата тима си спретнаха зрелищно 6:6. Отново късметът не бе на страната на новака в групата, който около 90 секунди преди края водеше в резултата с 6:4 и допусна да бъде изравнен. Голямо влияние оказа късата пейка на Маговете, които имаха реално само една смяна. В последните минути на двубоя играчите на Веско Веселинов буквално едва ходеха по игрището, а зрителите се шегуваха, че голмайсторът на Маговете Иво Василев – Чайката се нуждае от байпас. Двубоят ще се запомни с парадоксално решение на съдиите, което е без аналог във футзала. Играч на МАГ – Младост излиза сам срещу вратаря и е съборен от защитник на Тича. Реферът Живко Димитров, който е от страната на съдийската маса, показа червен картон на играча. Оказа се, че във футзала, за разлика от големия футбол, такова нарушение не е за картон с червен цвят, а играчът е трябвало да получи жълт. Въпреки това Живко не промени решението си и играта бе подновена с фаул, а на терена бяха трима от Тича. След около 20 секунди игра Ивелин Веселинов, който изпълнява функциите на трети съдия и делегат на срещата, спря времето и отмени картона на футболиста на Тича, под претекст, че решението на Живко Димитров е било грешно. Това изкара извън нерви треньора на Младост Веско Веселинов, който потърси обяснение за действията на делегата и в яда си изрита съдийската маса. В крайна сметка играта бе подновена, а изгоненият играч от Тича бе върнат в игра.

АФК Варна не успя да се противопостави на Спартак и падна с 0:5. Тимът, воден от Симеон Христов изцяло владееше инициативата и заслужено записа поредни 3 точки. Головете за спартаклии реализираха Иво Богданов, Станислав Николов - Джъстин Бийбър, а на два пъти точен бе Павел Адамов.

Бултрас пък загуби от Крам Комерс с 5:7, а тимът на Пикадили почива.