Точат "Градски транспорт" с хонорари за юрисконсулти

Мисия Варна

17-10-2012, 14:21

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Сключени са договори за юридически услуги от външни лица, чиито предмет на дейност се припокрива с функциите на юрисконсултите на заплати в дружеството

Договори с външни юристи за услуги, които извършват и правистите на заплата в предприятието, са подписвали в "Градски транспорт".  

Това показа доклад за дейността на дирекция "Вътрешен одит" към Община Варна през третото тримесечие на годината. 

"Сключени са договори за извършване на юридически услуги от външни лица, чиито предмет на дейност се препокрива с функциите на щатните юрисконсулти на дружеството", посочват одиторите. В "Градски транспорт" не са направили и обществени поръчки за избор на изпълнител на юридическите услуги. Конкурсна процедура липсва и за охраната и трудовата медицина. 

Освен това дружеството отдава имотите си под наем без да провежда търг или публично оповестен конкурс. Като друго нарушение е посочено купуването на резервни части с договор за обществена поръчка, който е изтекъл. 

Проверката на отдел "Вътрешен одит" обхваща периода от началото на миналата година до началото на юни 2012 г. През проверявания период собственикът на "Градски транспорт" - Общинският съвет, направи въртележка в управлението на дружеството. Бордът на директоите беше освободен, като в същото време в него влезе Веселин Михайлов, който дотогава беше прокурист на общинския превозвач.