Новият в Спартак: Няма нищо срамно да си резерва на Боян или Венци

Спорт

17-10-2012, 13:07

Снимка:

АРХИВ ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Надявам се да покажа качества нужни за да носиш фланелката на „соколите“, каза Мариян Темелков

Високият централен защитник Мариян Темелков, който вчера се присъедини към тренировката на Спартак 1918, ще изкара 10 дневни проби в на Коритото.

Това каза наставникът на соколите Иван Найденов. „Искам да го видя в една две двустранни игри и ще преценя дали би ни свършил работа“, каза младият треньор на Спартак.

Мариян е юноша на спартаклии, като след излизането си от школата на варненци заминава в Германия, където играе в 6-а дивизия 4 години. „В Германия играх в отбор с аматьорски статут, но мога спокойно да кажа, че всичко бе на професионално ниво. Прибрах се в Българи заради семейството ми. Бях на проби в Калиакра, но там нещата не се получиха. Треньорът ми обясни, че в момента в тима има 7 защитника и за 8-и няма място. Аз винаги съм искам да играя в Спартак, тъй като е родния ми клуб“, категоричен бе Темелков.

Високият 192 см централен бранител няма притеснения, че ако подпише договор със соколите ще е резерва предвид факта, че на неговата позиция играят опитните Венци Маринов и Боян Илиев. „Няма нищо срамно да си резерва на Боян и Венци. Те са футболисти, които имат над 100 мача в професионалния футбол. Аз само мога да се уча от тях. През пробния период ще си сверя часовника. Надявам се да остана и да помогна на тима за постигане на целите, които са връщане на тима в А група“, каза за VarnaUtre.bg Темелков.