Сестрите Белнейски семейно на шопинг ден след изчезването си

Новините

14-10-2012, 14:36

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Майка с малко дете разпознала момичетата

Майка с малко дете видяла сестрите Белнейски с родителите им в магазин в Пазарджик

ден след обявяването им за общодържавно издирване, твърдят пред „Монитор" източници, запознати със случая.
Младата жена засякла цялото семейство - сестрите с майка им и баща им, в голям магазин за китайски стоки в центъра на града в събота по обяд, 28 януари, пише КРОСС. Запомнила ги, защото докато вървели из щандовете, едното от момичетата бутнало 4-годишната й дъщеря и тя паднала, но девойката така и не се извинила. По-късно вечерта в новините видяла снимките на момичетата, както и новината, че се издирват, но тогава си замълчала, защото „не искала да бъде обявена за луда, нито да се разкарва по съдилища".
Потърсена за коментар, майката на двете сестри Фани Белнейска категорично отрече твърденията на жената.
„Не е възможно да съм била в магазина тази събота с децата, защото беше работен ден и аз бях до късно следобед на работа. Някой явно се е припознал", категорично отрече пред „Монитор" Фани Белнейска.
Тя посочи, че именно защото е била на работа е дала вместо подарък пари за годежа на племенниците си в събота вечерта. Белнейска отново повтори, че за последно се е видяла с голямата си дъщеря Роси, когато двете се прибрали с тролея от града.
„Това е поредната нова измислена версия, която ще се появи с връщане на делото и не ме учудва. Може да излязат много кирливи ризи в полицията - те си знаят", коментира още майката на двете сестри, които за последно са видени живи именно в събота. Тогава са заснети от камера на банка в Пазарджик, след което следите им се губят.
Телата на Росица и Христина бяха открити на 31 януари 2006 г. след издирване, продължило 5 дни. То бе стартирано на 27 януари, петък, по сигнал на родителите им, че са изчезнали.
За убийството на двете сестри беше осъден на затвор до живот без право на замяна 31-годишният Лазар Колев. Наложената му от Пазарджишкия окръжен съд присъда бе потвърдена и от Пловдивския апелативен съд. В петък обаче Върховният касационен съд върна за ново разглеждане делото на по-долната инстанция с мотива, че не са обсъдени съмненията за втори извършител на убийството, както и че са допуснати пропуски при гледането на доказателствата.